Skip to content

CTH Ericson of Sweden AB

Tillverkningen av huvudbonader på CTH Ericsons hattfabrik i Borlänge är fortsättningen på en tradition som startade redan år 1885 då av Carl Theodor Ericson. Samtliga maskiner för att framställa en sydd keps/uniformsmössa finns kvar i vår fabrikslokal i Borlänge.

Varje moment görs av våra sömmerskor, vilket gör varje hatt, keps och mössa unik. På fabriken produceras utvalda modeller i mindre serier, allt för att bibehålla hög kvalitet och skön passform.

Ljungskile Trikå, Ljungskile

Kärnan av vår verksamhet är stickning på bodysize rundstickmaskiner av Interlock och Lahmannstrikå i det som tidigare var Resteröds Trikåfabrik i Ljungskile.

Utöver stickningen har vi sömnadskapacitet för trikå eller vävda tyger.

Vår specialkunskap är rundstickning, tillskärning, mönsterkonstruktion, gradering och sömnad av trikå.

Våra maskiner hanterar rundstickning, sömnad i trikå och vävda tyger, spolning, lägg och tillskärning. Vi har maskinpark för de flesta typer av sömnad i stickade och vävda material, specialmaskiner för fällsöm, pikering, midjebandssömnad, olika typer av knapphål samt även grovsömnad i läder.

Vid förfrågan kan vi hålla utbildningar/kurser inom följande:
Stickning på rundstickmaskiner.
Sömnad, mönsterkonstruktion, tillskärning, trikå eller vävda tyger.

Ljungskile Trikå AB, Vällebergsvägen 19, 459 30 Ljungskile, Sweden

Svenljungaverken, Sexdrega

Svenljungaverken startade 2012. Vi arbetar med sömnad, stansning, skärning, packning samt försäljning av luftfilter, vadd, drakar, mössor och tröjor. Vi har två webshoppar. En som säljer drakar (www.drake.nu) och en som säljer mössor och stickade tröjor (www.stickfabriken.se).

Vi arbetar med många typer av material: tyger, plast, papp, garn, nonwoven. Vi har kunskaper bl.a. om stansning, sömnad, skärning och nonwoven. Vi arbetar också en hel del med legotillverkning. Vi har även egna produkter som mösstillverkning av alpackagarn. Vi importerar garn från Peru och stickar hos RA-trikå i Ambjörnarp. Sömnad av mössorna gör vi själva.

 

Vi kan hålla utbildningar/kurser inom:

1. Kardteknik, kardning, kryssläggning.

Industri Textil Job AB, Kinna

Industri Textil Job AB är filtertillverkare med 50 års erfarenhet av textilproduktion och av polymera material. Vi behärskar ett stort antal olika tillverkningsmetoder, material och efterbehandlingar. Förutom textilproduktion bygger vi kompletta filteranläggningar (stålkonstruktionen) från ax till limpa ute på industrierna till kunder som exempelvis Boliden, SCA, SSAB etc.

Vår affärsidé är att i samarbete med våra kunder och strategiskt utvalda partners utnyttja all vår erfarenhet och tekniska kompetens för att utveckla, tillverka och sälja högpresterande industritextilier, filterutrustning, service och säkerhetsprodukter – alla med höga funktionsvärden för er, våra kunder. Företagets kunder är process- och tillverkningsindustri samt användare av produkter baserade på högpresterande textila material. Vår vision är att skapa förutsättningar för tillgänglighet, trivsel och god ekonomi hos våra intressenter, framförallt kunder och medarbetare.

Vi har goda kunskaper om vävkonstruktion, varpning, uppsättning och vävning, kardning och nålfiltstillverkning. Vi har kunskap om läggmaskiner, tillskärning med kniv och laserskär samt alla typer av sammanfogning som limning, svetsning och sömnad. Vi är duktiga på tuffa textila råmaterial, tillskärning samt sammanfogning av olika material.

Vi håller generellt inga utbildningar men om det finns intresse kan vi ta frågan då.

Atacac, Göteborg

Atacac är en modestudio etablerad 2016 av Jimmy Hedberg och Rickard Lindqvist. Atacac arbetar med digitalisering av modeindustrin, dels i det egna varumärket Atacac och dels som konsulter åt andra företag. En del av detta arbete är att utveckla och tillämpa nya arbetsmodeller och processer i digitaliseringens fotspår. Microfabriken i Atacac studion är en viktig del av detta arbete. I fabriken tillverkas alla Atacacs egna produkter samt utförs lönsömnadsuppdrag åt andra varumärken. Kompetensen och maskinparken är bred och möjliggör tillverkning i mindre skala av de flesta typer av plagg. I vår mikrofabrik har vi symaskiner som hanterar: skyttelsöm, overlock, täcksöm, flatlock, kedjesöm, fällsöm, prickstickning, långarms raksöm, sicksack, knappisättning och träns. Vi har även möjlighet att arbeta med bandpipor för skråband till skyttelsöm och arbetar även med klisterpressar, bandsåg och kapmaskin.

Vi har kunskaper i mönsterkonstruktion, läggbilder, tillskärning, sömnad inom de flesta områden, och har en bred maskinpark för konfektion med fokus på ergonomi (Kinetic garment construction), snabbhet och flexibilitet, digital 3-d visualisering.

 

Vi kan hålla utbildningar/kurser inom:

1. Kinetic garment construction, teori och metod för konstruktion av plagg utarbetad av Rickard Lindqvist, se http://atacac.com/book/

2. 3-d visualisering av plagg och digitalisering av design och kommunikation.

3. All typ av plaggsömnad och konstruktion.