Skip to content

Larsson Textil, Valdemarsvik

Vår huvudnäring är att erbjuda kundanpassad sömnad, så kallad lönsömnad. Vi har lång erfarenhet av rationell produktion och såklart, snabba leveranser. Vi har arbetat professionellt med textilier sedan 1978.  Inget projekt är för stort eller för litet! Vi ombesörjer tillskärning, sömnad och paketering efter kundens önskemål. De få exklusiva varor vi säljer garanteras högsta kvalité, därav håller vi ett sparsamt sortiment. All tillverkning och övrig sömnad sker på plats här i Valdemarsvik, i södra Östergötland.

Vi har god kunskap om våra egna maskiner.

Sätila of Sweden, Sätila

Sätila of Sweden grundades 1896 i byn Sätila. Sedan den dagen har vi designat, stickat och levererat väldigt många mössor. Historien startade med att Johannes Nilsson köpte maskindelar till de första stickmaskinerna och fraktade dem med ång-båten från Fjärås till Sätila. Mössan har varit huvudsaken sedan starten och vårt mål är att vara den främsta mössaffären. Idag har vi 13 stickmaskiner från Stoll och stickar allt i Sätila, allt från 3 gauge till 10 gauge, vi har en mindre sömnadsavdelning så vi kan tillverka mindre serier men också alla prover görs i Sätila.

Vi har kunskaper om tillverkning av stickade accessoarer, främst mössor, vantar och halsdukar. I Sätila stickar vi produkten och våra enheter syr i Baltikum. Vi är specialiserade på bra passform på mössa i olika stickade material och utprovning av både tvättade och pressade produkter.

Vi kan hålla utbildningar/kurser inom:

1. Sköta stickmaskiner! Produktplanering, skapande av underlag till produktion.

2. Mönstring (baserat på Windows).

3. Sömnad i trikå.