Skip to content

CTH Ericson of Sweden AB

CTH Ericson är en hattfabrik grundad år 1885 av Carl Theodor Ericson.

Vår secialkunskap är tillverkning av huvudbonader. Merparten av tillverkningen har funnits i Borlänge fram till 1990-talet. Från 2004 fram tills 2019 har två yrkesskickliga kvinnor arbetat i Borlänge med specialbeställningar och provsömnad.

Samtliga maskiner för att framställa en sydd keps/uniformsmössa finns kvar i vår fabrikslokal i Borlänge. I dagsläget har CTH Ericson ingen egen produktion i fabriken utan lokalen hyrs av Borlänge kommun som har olika verksamheter där. Vi har dock en önskan att flytta produktion tillbaka till Borlänge. 

Göteborgs syfabrik, Göteborg

Göteborgs Syfabrik erbjuder textil produktion för privatpersoner och företag inom bland annat mode och interiör som har behov av närproducerade produkter. Vi tillverkar måttsydda plagg, syr små och mellanstora serier, jobbar med upcycling, dvs gör om kasserade produkter till nya samt hjälper till med idétekniska lösningar och mönsterkonstruktion.

Vi hjälper företag inom mode, interiör och teknisk textil att uppfylla en del av sina miljökrav. All vår produktion sker i Sverige och vi har dessutom möjlighet att ta tillvara på spillmaterial genom att erbjuda upcycling. Vi arbetar med de flesta material.

Vi är bra på sömnad av konfektion och inredning, idétekniska lösningar, ändringar och måttbeställningar och har goda kunskaper om projekt- och produktionsledning. Vi har specialkunskaper inom upcycling, sömnad av kappor, jackor, byxor och provkollektioner samt detaljsömnad.

Vi arbetar främst med: 1-nål raksöm, 3-tråd overlock, knapphålsmaskin raka, fållmaskin, 2-nål täcksöm och mellanläggspress.

Här finns även sömnadsplatser till uthyrning!

 

Vi kan hålla utbildningar/kurser inom:

1. Grundkurs i sömnad.

2. Detaljsömnad såsom fickor, sprund mm.

3. Sewing lab, ta med dig ditt projekt som du kört fast med så hjälper vi dig.

Larsson Textil, Valdemarsvik

Vår huvudnäring är att erbjuda kundanpassad sömnad, så kallad lönsömnad. Vi har lång erfarenhet av rationell produktion och såklart, snabba leveranser. Vi har arbetat professionellt med textilier sedan 1978.  Inget projekt är för stort eller för litet! Vi ombesörjer tillskärning, sömnad och paketering efter kundens önskemål. De få exklusiva varor vi säljer garanteras högsta kvalité, därav håller vi ett sparsamt sortiment. All tillverkning och övrig sömnad sker på plats här i Valdemarsvik, i södra Östergötland.

Vi har god kunskap om våra egna maskiner.

Atacac, Göteborg

Atacac är en modestudio etablerad 2016 av Jimmy Hedberg och Rickard Lindqvist. Atacac arbetar med digitalisering av modeindustrin, dels i det egna varumärket Atacac och dels som konsulter åt andra företag. En del av detta arbete är att utveckla och tillämpa nya arbetsmodeller och processer i digitaliseringens fotspår. Microfabriken i Atacac studion är en viktig del av detta arbete. I fabriken tillverkas alla Atacacs egna produkter samt utförs lönsömnadsuppdrag åt andra varumärken. Kompetensen och maskinparken är bred och möjliggör tillverkning i mindre skala av de flesta typer av plagg. I vår mikrofabrik har vi symaskiner som hanterar: skyttelsöm, overlock, täcksöm, flatlock, kedjesöm, fällsöm, prickstickning, långarms raksöm, sicksack, knappisättning och träns. Vi har även möjlighet att arbeta med bandpipor för skråband till skyttelsöm och arbetar även med klisterpressar, bandsåg och kapmaskin.

Vi har kunskaper i mönsterkonstruktion, läggbilder, tillskärning, sömnad inom de flesta områden, och har en bred maskinpark för konfektion med fokus på ergonomi (Kinetic garment construction), snabbhet och flexibilitet, digital 3-d visualisering.

 

Vi kan hålla utbildningar/kurser inom:

1. Kinetic garment construction, teori och metod för konstruktion av plagg utarbetad av Rickard Lindqvist, se http://atacac.com/book/

2. 3-d visualisering av plagg och digitalisering av design och kommunikation.

3. All typ av plaggsömnad och konstruktion.